Alles voor het gevecht, de preventie
en brandbeveiliging

02 376 46 86
02 376 46 86

Brandreglementering

Onze specialisten staan te uwer beschikking om u te wijzen op de verplichte types brandbeschermingstoestellen in uw gebouw volgens de van kracht zijnde regelgeving in België.

Materiaal

Als algemene regel zijn brandblussers verplicht voor alle openbaar toegankelijke gebouwen en/of onderworpen aan het ARAB (handel, KMO, opbrengsteigendom, sport- en recreatiecentrum, …) of waarvan de branddienst en/of de verzekeringen het opleggen. Ze moeten beantwoorden aan de vigerende normen (CE en EN3).

De brandblusser of de andere middelen voor brandbestrijding en bescherming (haspel, veiligheidsblok, brandcentrale, …) dient in een goede staat van werking gehouden en jaarlijks nagekeken te worden door een controleorganisme.

Het is primordiaal het juiste type brandblusser te kiezen, dit varieert volgens de brandklassen.

De norm vereist een basis bluseenheid (een brandblusser met een vermogen van 6 kg of 6l) per 150 m² en per niveau.

Onderhoud

Het brandbeschermings- en bestrijdingsmateriaal (brandblussers, haspels, veiligheidsblokken,…) moet in goede staat van werking en jaarlijks nagekeken worden door een gespecialiseerd organisme. Er bestaan verschillende technische normen en nota’s voor het onderhoud, zoals NT 117, S21-050 voor brandblussers of 671-3 voor haspels. Het handelt om goede praktijknormen.

HELP FIRE voert onderhoud uit volgens de verschillende vigerende normen. Opgelet, de goedkeuring van een organisme bezitten naar een norm is geen wettelijke verplichting.

Contacteer onze adviseurs om meer te weten over de vigerende normen en de brandreglementering in België te weten.